Thursday, August 5, 2010

Sesusuk tubuh nan indah...


MUHAMMAD YA RASULULLAH
:kenali fizikal kekasih Ya Rabb:


Begitu indah sifat fizikal Rasulullah shingga sorg ulama' Yahudi memeluk Islam ketika kali pertama bersua muka dgn baginda...

Apresiasi Para Sahabat Baginda::

>>>>
Aku belum pernah melihat lelaki sekacak Rasulullah..

>>>> Aku melihat cahaya drpd lidahnya..

>>>> Rasulullah lebih cantik drpd sinaran bulan..

>>>> Rasulullah umpama matahari yg bersinar..

>>>> Melihat Rasulullah umpama melihat matahari terbit..

>>>> Muka Rasulullah bagai bln purnama bila baginda gembira..

>>>> Wajahnya tak bulat tapi cenderung pd bulat..

>>>> Dahi baginda luas, raut kening tebal & terpisah di tengahnya..

>>>> Urat darah kelihatan jelas antara 2 kening bila baginda marah..

>>>> Mata berwarna hitam dgn bulu mata yg pnjang..

>>>> Hidung baginda agak mancung & bercahaya..

>>>> Mulut baginda sederhana luas & sgt cantik..

>>>> Giginya kecil, b'cahaya, indah t'susun & renggang di bhg depan..

>>>> Janggutnya penuh & tebal menawan..

>>>> Leher baginda kecil & pnjang..cantik spt arca..

>>>> Warna lehernya indah spt perak..

>>>> Kepalanya besar tp terlalu elok bentuknya..

>>>> Rambutnya sedikit ikal..

>>>> Rambutnya kdg2 mnyentuh pangkal leher & bahu tp disisir kemas..

>>>> Rambutnya t'belah d tengah..

>>>> Dadanya bidang & seimbang antara kedua bahunya..

>>>> Pergelangan tgnnya lebar n jari besar & t'susun cantik..

>>>> Warna kulit baginda putih kemerah-merahan & b'cahaya..

>>>> Badannya tak gemuk & perutnya tak buncit..

>>>> Badan baginda tak pula tinggi & tak pula rendah, kukuh sempurna..

>>>> Badannya cnderung kpd tinggi, berada d kalangn org ramai, baginda lebih
tinggi drpd mereka..


Demikianlah sesusuk tubuh mulia milik Nabi Muhammad S.A.W..
Baginda lah manusia agung & sebaik-baik ikon sepanjang zaman..
Tunjuklah kasih & cinta pd baginda dgn b'selawat pdnya..


Copy dis info daripada blog Allahyarham Ustaz 'Asri Rabbani last year..
*da lupa address blog beliau*





31 comments:

nas said...

nabi muhammad mmglah sempurna...
huhu..
kita nie just insan biasa jerk....
owh..dari Allahyarham asri ustaz rabbani tue ea...

beautiful_rose said...

nabi muhammad kekasih ALLAH...
seandainya baginda masih hidup,sudah tentu ramai wanita2 yang melihatnya akn jatuh hati pada bangida.

Rainbow said...

subhanallah..kekasih ALlah sememangnya sgt hebat!! selawat ke atas jujungan baginda

DuniakuAbstrak said...

bagai langit dgn bumi compare dgn aku T_T

Madey said...

wow..
the chosen one!

echah mashuri said...

sedih bile dgr lgu nsyid psl
pemergian baginda...bole ngis ooo

NARDtheNERD said...

Rasulullah adalah sesempurna manusia..

hmm. kagum. =))

missgee said...

Perkongsiaan yang murni..

Selawat dan salam ke atas
Nabi Muhammad S.A.W

Pencacai Alim said...

Walapon jasad baginda berada didalam tanah, tetapi roh baginda masih lagi ada, sebab itu sesapa yg bertuah boleh melihat baginda secara nyata ataupon melalui mimpi..perkara2 ini selalunya berlaku keatas para soleh dan wali2 Allah tapi tidak mustahil bagi ahli maksiat boleh bertemu dgn Rasulullah SAW dgn izin Allah..

Abu Hurairah berkata, "Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud, sesungguhnya sesiapa yang bermimpi melihat daku dalam tidurnya, maka akan dilihat daku ketika sedarnya (yaqazah), atau seolah-olahnya dia melihat daku dalam sedarnya. Syaitan tidak boleh menyerupai daku."

Faiz said...

Rasul kita adalah manusia yang teragung buat selamanya...

p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)..thanks sbb sudi berkongsi ilmu jg..
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

S..U..D..@..I..S said...

Rasullulah insan yang agung pembawa rahmat..mari kita berselawat untuk mendapat syafaat

Hemy said...

kalau gabung sume ciri2 ni pn nk dibayangkan tetap tak tercapai dek akal

Hariz said...

subhanallah.
baru saya tahu..
thanks perkongsian


New Entry Prof-Hariz
Teknik Menghafal Dengan Berkesan

iqbalsyarie said...

Thanks share~untung sapa yg pernah mimpi bertemu Baginda kan..huhu
Baru je Update tadi; Trip Ke Pangkor bahagian akhir

Juaini Jamaludin said...

dengan baca artikel ini pun dah cukup terasa keagungan dan keindahan Rasullulah s.a.w. :)

n@jwamz said...

to all my bloggers fwens,

beautiful rose:: a'ah confirm!!

rainbow:: selawat..

duniaku abstrak:: x pe..as long as kte amek Rasulullah sbg idol/idola dlm hidup n ikut sunnahnya..dats wut d important:)

madey:: yes!absolutely!d choosen one!hehe

echah:: hmmm..terharu sgt2 kn:)

nard:: me toO..

missgee:: tanx..hmmmm

pencacai alim:: tanx!! nice info:)

faiz:: ur welcom^_^

sud@is:: hmmm..

hemy:: agreed!!

hariz:: okke prof! ur welcom^_^

iqbal:: a'ah..mimpi terindah:)

juaini:: alhamdulillah..

HonEyBuNNy said...

subhanallah.....selawat ke ats Nabi...

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

masa kat kelas mggu lalu,.,kwan saya ada tnya lctrr.."ustzh,,nabi yusuf tu kan kacak,,nabi yusuf ka nabi yang terkacak,,lelaki terkacak"..ustzh kata mmg kacak tapi tidak sekacak rasulullah..^-^..

n@jwamz said...

HonEyBuNNy:: ^_^

princess:: Subhanallah.. terbayang kn betapa indahnya baginda Rasul kita..

tukang cerita said...

subhanallah..
thanx for sharing.. :)

syahira ariff said...

semoga kita semua akan dipertemukan dgn tokoh kita di akhirat kelak
insyaallah

cemomoi said...

pnah baca info ji, refresh baik juga

bspotgurl said...

suara ustaz asri mmg power :)

dotblogspotdotkom said...

salam ramadhan juga utk tuan blog ini....

TQ jengah tpt pakcik....

nice blog.... good info..

FyZa said...

tengs 4 sharing dear..nice entry..;)

NiNa' said...

betul...
=D..

selamat menyambut bulan ramadhan nye.. =)

faiq said...

puase bnyk2

bspotgurl said...

bspotgurl datang singgah. bersahur tak semalam

Tomato Gurl's Life said...

subhanaAllah...indah dan sempurnanya cipta Allah pada kekasihNya Rasulullah...

Mohd Shahrul Hafizi said...

SubhanaAllah. :)

zalizalu said...

huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails