Monday, December 5, 2011

I M Grateful....



Dear diary,

Today i'm posting a list of what i'm thankful for in my life :)
Posting it just for da sake of...being thankful, Alhamdulillah.
It's in Bahasa Melayu, wanna show off that i' can write very well in my own language....
haha :D (x betul pun)


Senarai Kesyukuran Najwa


1. Saya bersyukur dilahirkan sempurna.

2. Saya bersyukur keluarga amat memberi dorongan dari saya mula sekolah rendah, menengah hinggalah kat universiti sekarang.

3. Saya sangat bersyukur kali ni saya dapat belajar di USM yang tak jauh sangat dari rumah.

4. Saya bersyukur nama saya pendek,senang disebut dan diingati.

5. Saya bersyukur saya selalu dapat apa yang saya mahu.

6. Saya bersyukur abah saya seorang yg sgt mengambil berat.

7. Saya bersyukur mak saya pandai memasak makanan yang Najwa Dini Irfan suka.

8. Saya bersyukur WiFi USM sangat laju.

9. Saya bersyukur saya belajar di sekolah harian dan bukan di sekolah asrama kerana menjadikan saya puas berada di rumah.

10. Saya bersyukur dapat room mate B-7-1 yg best2.

11. Saya bersyukur adik saya, Dini seorang yg sgt updated dgn isu-isu semasa especially entertainment :D

12. Saya bersyukur adik saya,Irfan pandai technical things membaiki alat elektrik,perkara yg saya paling tak suka buat.

13. Saya bersyukur bilik saya di USM sejuk dan nyaman walaupun kat luar panas terik.

14. Saya bersyukur saya mampu makan makanan sedap.

15. Saya sangat bersyukur tubuh badan saya sihat. ;)

16. Saya bersyukur tok dan mak lang masak makanan sedap.

17. Saya bersyukur kerana saya mampu menahan diri dari nafsu membeli-belah saya yang agak shopaholic ni.

18. Saya bersyukur mak abah terapkan minat membaca dlm diri saya dan adik-adik especially Dini kerana sampai sekarang saya sgt suka membaca.

19. Saya bersyukur kulit muka saya tidak bermasalah.

20. Saya bersyukur saya seorang yg tidak memilih makanan.

21. Saya bersyukur kawan-kawan sy sgt baik.

22. Saya bersyukur saya sgt sayangkan binatang.

23. Saya bersyukur saya dilahirkan pd tarikh 18.11.1989 kerana personally saya suka sgt tarikh tu :)

24. Saya bersyukur Allah kurniakan saya sahabat yg sangat penyabar layan perangai dan kerenah saya dulu, L :)

25. Saya bersyukur saya tidak racist.

26. Saya bersyukur abah saya tanam pokok kelapa di belakang rumah kerana menghasilkan air kelapa yg sgt sedap dan nyaman :)

27. Saya bersyukur saya tak ada ym yg boleh membuat saya addicted berdasarkan pemerhatian yg saya buat ke atas kawan-kawan dan ahli keluarga.

28. Saya bersyukur saya pandai bergaul.

29. Saya bersyukur saya agak berdikari dan ini mengurangkan kebimbangan mak abah.

30. Saya bersyukur kelengkapan belajar saya lengkap.

31. Saya bersyukur hidup saya bahagia.

32. Saya bersyukur dpt mengenali Z dan Aziz rakan USM saya yg cacat penglihatan kerana dari situ timbul rasa insaf dan syukur sgt dgn pemberian Allah.

33. Saya bersyukur kawan satu row dgn saya di USM Farah, Eyta, Achik, Nisa' sgt baik.

34. Saya bersyukur saya tidak alah pd makanan laut yang menjadi kegemaran saya kecuali ketam sebab saya malas mengopek.

35. Saya bersyukur kenal dgn Tuan Haji Imran,Kak Shad,Kak Anis,Kak Ad,En Haniff kerana mereka ada semangat luar biasa.

36. Saya bersyukur mampu memberikan yg terbaik untuk semester ni walaupun semester ni sgt hectic.

37. Saya bersyukur saya cepat sembuh bila demam.

38. Saya bersyukur mak saya selalu nak ajar saya memasak.

39. Saya bersyukur belakang rumah saya byk kucing.

40. Saya sangat bersyukur saya ialah perempuan.

41. Saya bersyukur ramai yg ingat birth date saya.

42. Saya bersyukur Malaysia tak ada salji.Hall exam sejuk pun nak complain, nak ada salji?

43. Saya bersyukur Malaysia aman damai tanpa ada pengeboman seperti di negara jiran.

44. Saya bersyukur saya boleh menulis dgnn agak baik dalam kedua-dua bahasa Melayu dan Inggeris. 

45. Saya bersyukur saya ada minat menulis yg boleh saya jadikan pendapatan satu hari nanti, InsyaAllah :)

46. Saya bersyukur saya tahu akan kesusahan mencari wang menyebabkan saya tahu menghargainya.

47. Saya bersyukur mak dan abah saya sangat cool dan boleh dibawa bergurau. ;D

48. Saya bersyukur saya sgt sayangkan keluarga saya. ;)

49. Saya bersyukur saya seorang Islam.

50. Saya bersyukur saya reti bersyukur dgn nikmat yg Allah beri pd saya (solat).



So, there's 50...it could go on and on but.. it's 8.28 p.m and i have mid-term tomorrow.. I think i should stop..
So yeah, that's about it :D


love,
najwa


3 comments:

S..U..D..@..I..S said...

salam cik najwa
semestinya yg 2nd last itu d 1st
apa pun syukur kerna masih tahu nilai dan nikmat bersyukur, hari ni pun syukur kerana masih lg menghirup udara segar...

n@jwamz said...

wslm.. yes! absolutely :)
thanx lovely sis :)

Koleksi Baju Murah said...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails